Δήλωση Σάββα Μπία Υπ. Δημοτικού Συμβούλου Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου

ΜΠΙΑΣ  ΣΑΒΒΑΣ      Τα θέματα που με απασχολούν και με προβληματίζουν, είναι σημαντικά και αφορούν όχι μόνο εμένα αλλά το σύνολο του Δήμου μας και επηρεάζουν την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Αφορούν τόσο ζητήματα βασικών υποδομών όσο και οργάνωσης, λειτουργίας και εξυπηρέτησης των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής μας. Οφείλουμε ως τουριστικός προορισμός να διαθέτουμε, εν έτη 2014, σύγχρονες υποδομές που να βελτιώνουν την ποιότητα διαβίωσης, να προάγουν μια σοβαρή και φιλόξενη τουριστική ταυτότητα και να αποτελούν την βάση για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Ένιωσα την ανάγκη να σταματήσω να παραπονιέμαι για λάθη και παραλείψεις προηγούμενων ετών που κοστίζουν πολύ ακριβά για τόσο χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες και να ασχοληθώ ενεργά με την βελτίωση και επίλυση των καταστάσεων και των προβλημάτων.

Η Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας μπορεί να προχωρήσει σε πολλές δραστηριότητες που να προάγουν την εξυπηρέτηση του πολίτη με διαφάνεια και ταχύτητα, με χαμηλό κόστος πραγματοποίησης, όπως η δημιουργία γραμμής του πολίτη μέσω της λειτουργείας της μπορούμε ελέγχουμε τις διαδικασίες όλων των τμημάτων του Δήμου. Να αξιοποιούμε τα παράπονα, για συνεχή βελτίωση και να αξιολογούμε όλες τις προτάσεις, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Ο Δήμος μας θα μπορέσει να καταστεί, φιλικότερος και αποδοτικότερος προς τους δημότες και τους επισκέπτες.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τις εκδηλώσεις προώθησης Λάδι Κρανιδίου Π.Ο.Π όλο το χρόνο και σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα με ιδιαίτερη έμφαση κατά του καλοκαιρινούς μήνες όπου ο Δήμος υποδέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Να υποστηρίξουμε παράλληλα τις προσπάθειες απόκτησης Π.Ο.Π (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) για το Ρόδι Ερμιόνης. Μπορούμε να διοργανώσουμε ημερίδες για το τοπικό ελαιόλαδο παράλληλα με σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου, τυποποίησης και εξαγωγών τόσο για Έλληνες όσο και για επισκέπτες του εξωτερικού. Να προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε μια ενιαία κουλτούρα για τα τοπικά αγροτικά προϊόντα με σκοπό την καλύτερη προώθηση τους και να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες τοπικών παραγωγών για την άρτια παραγωγή, τυποποίηση και πώληση αγροτικών προϊόντων Ερμιονίδας.

Γεννήθηκα το 1979 και μεγάλωσα στο Κρανίδι. Έχω αποκτήσει πτυχίο στα Οικονομικά από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (DEREE) και μεταπτυχιακό τίτλο Master στα Χρηματοοικονομικά από το ALBA Graduate Business School. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως σύμβουλος επενδύσεων στην Citibank Ελλάδος. Τα τελευταία 5 χρόνια διατηρώ γραφείο στο κέντρο του Κρανιδίου με αντικείμενο μελέτες επιδοτήσεων ΕΣΠΑ, επιθεώρησης και εγκατάστασης συστημάτων ποιότητας επιχειρήσεων και οργανισμών (κατά τα πρότυπα ISO) και ασφαλιστικών εργασιών.

     Είμαι σίγουρος ότι ο Τάσος Λάμπρου και το σύνολο του συνδυασμού μας, μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, για έναν ενωμένο και πλήρως λειτουργικό Δήμο!

 

Με τιμή,

 Σάββας Μπίας, MSc.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας