ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρανίδι, 19-05-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» σε όλους εκείνους τους δημότες που μας εμπιστεύτηκαν που μας τίμησαν με την ψήφο τους, η οποία εκπροσωπεί το 20% περίπου του εκλογικού σώματος του Δήμου Ερμιονίδας. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου 2014 μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την πρόοδο του τόπου μας και την ευημερία των κατοίκων του.

Η παράταξη μας έδωσε έναν αγώνα και σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε αυτό το ικανοποιητικό ποσοστό του εκλογικού σώματος. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να πείσουμε περισσότερους δημότες έτσι ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα σελίδα στο τόπο μας. Πολλοί πείστηκαν από τα τεχνικά δίπολα του χθες έμειναν αγκυλωμένοι στις σειρήνες του παλαιοκομματισμού, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και της εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων (μικρών & μεγάλων). Κάποιοι επιμένουν να εφαρμόζουν πολιτικές μεθόδους του χθες εξαγοράζοντας ψήφους και πολιτικές συνειδήσεις.

Παρ’ όλα αυτά η παράταξη μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παρέμεινε πιστή στις ιδέες της και στις αρχές της υπηρετώντας μια νέα πολιτική, ένα νέο πολιτικό ήθος και ύφος εξουσίας, μια νέα πολιτική συμπεριφορά.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ενισχύσουμε και να ισχυροποιήσουμε την δημοτική μας παράταξη, να ασκήσουμε υπεύθυνη και γόνιμη αντιπολίτευση, να ασκούμε αυστηρό έλεγχο της επόμενης δημοτικής αρχής και να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα του θεσμικού ρόλου των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Κύριο μέλημα μου είναι η ανασύνταξη των κοινωνικών προοδευτικών δυνάμεων για να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα με προοδευτική κατεύθυνση στο δήμο μας , στο τόπο μας, στην κοινωνία μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας κορυφαίος θεσμός της δημοκρατίας μας και πρέπει να τον υπηρετούν προοδευτικά άτομα με κοινωνικές ευαισθησίες. Η νέα γενιά του τόπου μας πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση μας, να ενταχθεί στην παράταξη μας και να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής στην τοπική μας κοινωνία. Αρνούμαστε τους δημαγωγούς, τους λαϊκιστές και τους απλούς διαχειριστές κάθε μορφής εξουσίας.

Η «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» είναι εδώ και θα μείνει εδώ για να δώσει όλες εκείνες τις μάχες, για να διαμορφώσουμε μια νέα σελίδα στο τόπο μας.

Οι τρείς δημοτικοί σύμβουλοι και οι επτά σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που εκλέχθηκαν κατά την εκλογική διαδικασία αποτελούν μια δημοτική ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει την παράταξη μας στα θεσμικά όργανα του δήμου.

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας, την ψήφο σας , την εντολή που μας δώσατε. Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συμφέροντα του τόπου μας και των κατοίκων του.

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης                         

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας

Τάσος Λάμπρου