Ευχαριστήρια Δήλωση Κρητικού Ανδρέα

 

Image  Αγαπητοί Συνδημότες,

 

Επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου, αποτελέσματα που πρόκριναν τους δύο διεκδικητές της Δημαρχιακής Αρχής του Δήμου Ερμιονίδας, κατατάσσοντας παράλληλα το συνδυασμό μας στην τρίτη θέση των διεκδικητών.

Σας ευχαριστώ για την στήριξή σας στο Συνδυασμό μας αλλά και σε εμένα προσωπικά, σε αυτήν την πραγματικά δύσκολη εκλογική διαδικασία.

Η στήριξή σας αυτή μεγαλώνει την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία μας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 η θητεία μας ως ελάσσονα αντιπολίτευση στο Δήμο Ερμιονίδας ξεκινά. Μια θητεία η οποία θα στοχεύσει όχι στην άνευ ουσίας αντιπολίτευση με φωνές, εκρήξεις και αντιδράσεις, αλλά με συνέπεια, σύνεση και σώφρονα λογική στο κοινό καλό.

Ο συνδυασμός μας «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» συστήθηκε και στηρίχθηκε από συνδημότες με διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις αλλά με κοινές θέσεις και αντιλήψεις για την επίλυση των προβλημάτων. Οι αιρετοί του, τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων, οφείλουμε να προσπαθήσουμε, με τις διαθέσιμες γνώσεις αλλά και ευκαιρίες, προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Φίλες και φίλοι,

Η εποχή που διανύουμε στη χώρα μας χαρακτηρίζεται από έντονες προκλήσεις και ραγδαίες εξελίξεις στην κοινωνία, στην οικονομία και στην πολιτική, εξελίξεις που έχουν ήδη οδηγήσει τα κοινωνικά στρώματα σε μαρασμό και ανέχεια, έχουν σπείρει διάχυτο προβληματισμό για το εγγύς μέλλον και έχουν δημιουργήσει τεράστιες ανακατατάξεις στο περιβάλλον των δραστηριοτήτων και της ανάπτυξής μας.

Με βάση αυτά τα καθοριστικά δεδομένα και επιπροσθέτως με τις δομές του νέου αυτοδιοικητικού θεσμού το βάρος που καλείται να επωμισθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Δεν καλείται να απαντήσει απλώς στις προκλήσεις αυτές, αλλά καλείται να οδηγήσει τις εξελίξεις υιοθετώντας τρόπους ώστε, να γίνει εφικτή η ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών σε ουσιαστικούς φορείς Διοίκησης, Προγραμματισμού και εν τέλει υλοποίησης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι ένας Δήμος που έχει να αντιμετωπίσει και να λύσει βασικά και ουσιώδη προβλήματα.

Με όλες μου τις δυνάμεις θα αγωνιστώ στην υλοποίηση των στόχων μας, για να δώσουμε λύσεις και προοπτική.

 

Με εκτίμηση

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΖ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ